Reisevilkår / pass / Visum

Hvorfor reise
på cruise?

les mer

Cruise vs. Charter,
for en familie?

les mer

Ofte stilte spørsmål
om Cruise

les mer

Reisevilkår / pass / Visum

Reisevilkår for cruise bestillinger hos cruisebutikken.no

Cruisebutikken.no ber deg lese fullstendig vilkår som står i cruiserederiets katalog. Det er du som kunde som er ansvarlig for å sjekke at alle dokumenter er riktige. Viktig utdrag og tillegg følger under. Listen er ikke fullstendig. Online katalog finner du her.

Depositum & Avbestilling

Cruisebutikken.no tar NOK 2500,- per person i depositum som ikke blir refundert hvis dere avbestiller. Faktura sendes ut når plassene er bekreftet av oss og forfaller er ved mottatt av fakturaen. Vi sender ut faktura på e-mail. For suiter er depositumet høyrere. Du som kunden er bundet av bestillingen når tilbudet er akseptert og Cruisebutikken.no har bekreftet plassene. Hovedfaktura forfaller 60 dager før avreise. Faktura sendes per email. Ønsker du å betale med kredittkort som Mastercard og Visakort er dette mulig. Det kommer et tilleggskostnad på 2,5% for kredittkortavgift og adm omkostninger. Ved avbestilling refunderes ingen innbetalte eller forfalte beløp. Husk å tegne avbestillingsforsikring og reiseforsikring hos ditt forsikringsselskap. Ved navneendring på bestilt cruisereise tar Cruisebutikken.no et gebyr på kr 300 pr person i tillegg til cruiseselskapet sine gebyrer hvis det er mulig med endring iht reglene til cruiseselskapet.

Pass & Visum

Reisende må selv sørge for at de har alle nødvendig reisedokumenter i orden. For norske statsborgere må alle ha maskin lesbart pass, og alle nødvendige visum til de landene som du reiser innom på cruiset og turen forøvrig. Alle som reiser inn i USA må avgi fingeravtrykk og la seg avbilde i immigrasjonen ved innreise. Man må også legge inn personlig informasjon på ESTA. Søk om ESTA her senest 72 timer før avreise, samme informasjon må oppgis ved bestilling av flybilletten. Les mer om dette på usa.no. Er du ikke norsk statsborgere må selv undersøke hvilke dokumenter og visum som er nødvendige for hvert enkelt land skipet besøker. Den reisende må minimum 30 dager før cruiset fylle ut ”Advanced Guest Registration” på www.ncl.eu .

Reisende med spesiell behov

Norwgian Cruise Line ønsker alle velkommen om bord. Reisende med spesielle behov bør kontakte NCL direkte for informasjon. Les også nedenfor.

Medisinsk Hjelp

Det finnes lege og sykepleier om bord. Kunden må være klar over at kun basis medisinsk hjelp er tilgjengelig. Eventuelt medisinsk hjelp betales direkte. Reisende som har behov for spesielt oppsyn pga helsetilstand eller hvis et nødstilfelle oppstår og en må bli hentet blir belastet for kostnadene. Alle reisende må ha reiseforsikring.

Graviditet

Passasjerer som er gravid må ha legeerklæring med forventet fødselsdato og bekreftet helsetilstand som tillater reise med cruiseskip. NCL aksepterer ikke passasjerer som er gravid i 24. uke eller mer.

Reisende / lugarer

Reisende under 21 år må dele lugar med reisefølge som er minst 21 år. Med andre ord, barn under 21 år kan ikke bo alene i lugarer med mindre lugaren er vis a vis eller ved siden av foreldrenes. Barn må være minimum 6 mnd. for å få tillatelse til å reise ombord på NCL

Språk

Språket ombord en engelsk. Basis engelsk kunnskaper er viktig. All informasjon inkludert livbåt drill foregår på engelsk.

Bagasje

Du kan ta med 2 kofferter som kan veie 23 kg på cruiset. Bagasje lappene blir utlevert ved innsjekk på båten.

Forsinkelser

Flyforsinkelser kan oppstå som følge av værforhold, teknisk feil og lignende og vi anbefaler at dere ikke reise samme dag som cruiset starter pga dette. Dere må vurdere dette selv ,men båten venter ikke på dere !. Se reglene for din reiseforsikring vedrørende eventuell dekning av slike merutgifter.

Krig og katastrofer

Kunden har rett til å avbestille pakkereisen dersom det på reisemålet eller i umiddelbar nærhet av dette de siste 14 dager før pakkereisen skal ta til, konstateres krigshandlinger, naturkatastrofer, farlige smittsomme sykdommer eller andre begivenheter som må likestilles med de foran nevnte, og det er rimelig grunn til å anta at disse forhold også vil gjøre seg gjeldende når pakkereisen skal ta til etter avtalen. Tilsvarende gjelder der begivenheter som nevnt i foregående punkt inntreffer på reisen og dette innebærer en reell risiko for kunden. Ved avbestilling etter første ledd har kunden krav på å få tilbakebetalt det han har betalt for pakkereisen. Kunden har ikke rett til å avbestille etter reglene i denne bestemmelsen dersom han inngikk avtalen til tross for at han kjente eller måtte kjenne til den begivenheten som påberopes som grunnlag for avbestilling. Vi følger reiseråd fra NCL Cruiseline og reiseråd fra norske myndigheter. Se utenriksdepartmentet sine sider.

Klager

Hvis den reisende mener å ha grunn til å klage over cruiset, skal dette påpekes først på reisemålet. Cruisebutikken.no er formidlere av cruise reiser og du som kunde har da bekreftet at du har lest vilkårene til cruiseselskapet når du bestilt cruise via oss. Reklamasjon som den reisende mener trenger behandling etter hjemkomst, skal sendes Cruisebutikken.no snarest etter hjemkomst. Cruisebutikken.no er et underbruk av Reiseshop AS som stiller lovbestemt garanti til Reisegarantifondet. og medlem i klagenemda for pakkereiser. Alt dette for din trygghet som reisende med oss.